Energetische Therapie


Energetische therapie richt zich op het herstellen van de energie en het bevorderen van het zelfherstellend vermogen van de mens.


Als energetisch therapeut kijk ik naar de hele mens. Lichaam, geest en ziel staan op onlosmakelijke wijze in verbinding met elkaar. Klachten die zich uiten op het ene vlak, kunnen hun oorzaak hebben in een ander vlak. Een klacht of ziekte geeft aan dat de harmonie verstoord is. Dit kunnen lichamelijke klachten zijn, maar ook geestelijke en/of emotionele problemen. 


Behandeling

De behandeling is erop gericht om het evenwicht op alle niveaus te herstellen. Dit gebeurt door middel van het wegnemen of toevoegen van energie. Hierbij gebruik ik vooral mijn handen. De behandeling kan zittend of liggend plaatsvinden. Het is niet nodig om kleding uit te doen.


Bewustwording

Naast het in balans brengen van de energie speelt ook bewustwording een rol in de weg naar genezing. Soms zit er diep in het onderbewuste iets, waar je niet bij kunt, maar wat er wel voor zorgt dat er klachten ontstaan. Tijdens het consult is ook hier aandacht voor, zodat het lichaam weer kan herstellen.


Hoogsensitiviteit

Energetische therapie kan kinderen en volwassenen met een hoge sensitiviteit helpen om daarmee om te leren gaan, zodat ze zich fijner voelen.


Samenwerking 

Energetische therapie kan een aanvulling zijn op de reguliere geneeskunde. In dat geval prefereer ik een goede samenwerking en is overleg met de reguliere geneeskunde mogelijk.